K osnovni vsebini

Izdelki v primerjalniku

Zakaj kupiti e-skiro in kako ga izbrati!

Zakaj kupiti e-skiro in kako ga izbrati!
Zakaj kupiti e-skiro in kako ga izbrati!

Iščete električni skiro in ne veste, kako izbrati pravega? Zagotovo niste sami. Pridite in si preberite nekaj o osnovnih lastnostih električnih skirojev in kako izbrati tistega, ki vam bo najbolj ustrezal!


Električni skiro je super kompaktno prevozno sredstvo za krajše razdalje, predvsem v urbanih okoljihJe zelo enostaven za uporabo in zahvaljujoč zložljivi zasnovi ga lahko prenašate praktično povsod. Električni skiroji so še vedno novost na trgu, vsekakor pa imajo prihodnost kot kompaktno in ekološko prevozno sredstvo v večjih mestih, kjer se boste z njimi elegantno izognili gostemu prometu. Primerni so tudi za krajše vožnje, hitre nakupe ali morda v restavracijo.


RAZLOGOV, ZAKAJ SI PRIDOBITI ELEKTRIČNI SKIRO
Presenečeni boste!

  Priročno prevozno sredstvo

Z električnim skirojem lahko pridete povsod, zato je predvsem v večjih mestih velika prednost. Zahvaljujoč enostavnemu upravljanju in kompaktnim dimenzijam vam bo služil predvsem takrat, ko morate pogosto na hitro premagati krajšo razdaljo.

  Nova vrsta zabave na svežem zraku

Vožnja z električnim skirojem ni le praktična izbira za premikanje po mestu, ampak tudi odličen način preživljanja prostega časaKupite ga lahko zase in za svoje otroke, celotna družina pa se bo zabavala doma in na dopustu.

  Lahkost in konsistenca

Večina električnih skirojev je narejenih tako, da jih je mogoče hitro in enostavno sestaviti. V primeru, da se s skirojem ne želite več voziti ali se vam izprazni baterija, ga lahko v trenutku zložite in nadaljujete peš.

  Svež stil in sodobna tehnologija

Električni skiro je simbol modernega načina življenjaIzdelujejo ga v številnih modernih izvedbah, tako da poleg prevoznega sredstva lahko postane tudi stilski dodatek. Nekateri so celo opremljeni s tehnologijo Bluetooth in jih je mogoče povezati s pametnim telefonom, tako da lahko načrtujete poti ali spremljate kilometrino prek mobilne aplikacije. Vgrajeni tempomat omogoča nastavitev konstantne hitrosti.

  Enostavno upravljanje

Z električnim skirojem se lahko vozi vsak. Samo vklopite, odskočite in gresteZahvaljujoč jasnemu zaslonu, enostavnemu nadzoru hitrosti in učinkovitemu zavornemu sistemu boste imeli popoln nadzor nad napravo.

 

  Enostavna izbira

E-skirojev ni toliko, kot je e-koles, orientacija med posameznimi modeli pa ni težavna. Pri izbiri morate razjasniti namen, za katerega skiro kupujete in kaj od njega pričakujete. Nato morate le še izbrati model z ustrezno močjo motorja, dosegom in kapaciteto baterije oziroma tipom koles ali največjo hitrostjo. Pomemben dejavnik je tudi nosilnostVožnjo lahko naredite prijetnejšo tudi z nakupom dodatne opreme, kot so sedež, potovalna torba, nahrbtnik ali elegantna čelada in ščitniki.

  Prijazen do narave

Kot že ime pove, električne skiroje poganjajo baterije. Baterijo je mogoče preprosto napolniti v nekaj urah in se nato ponovno odpraviti s skirojem na vožnjo. Njegovo delovanje je tako ekološko in pomaga varovati okolje.

 

VRSTE E-SKIROJEV
Kam greš?

⚙️ Mestni e-skiroji - Modeli, ki jih je enostavno zložiti in ne tehtajo veliko. Tako se najbolje upirajo pastem mestnega življenja. Če morate hitro in učinkovito priti v službo, šolo ali po nakupih v gostem prometu, vam bo mestni električni skiro pogumno utrl pot!

⚙️ Zložljivi e-skiroji - okretni, kompaktni in priročni! Električni skiroji z zložljivim okvirjem se zlahka prebijejo skozi gost promet in vas hitro pripeljejo na cilj. Zahvaljujoč zložljivemu okvirju jih enostavno pospravimo v avto, zato jih ni problem vzeti s seboj na dopust.

⚙️ E-skiroji z velikimi kolesi - Odlična izbira za daljše vožnje in pustolovska potovanja! Z njimi se lahko odpravite po cestah, kolesarskih poteh in lažjih terenih. Ti modeli združujejo trden okvir in velika napihljiva kolesa skirojev za odrasle z električnim pogonom. Zahvaljujoč vgrajenim baterijam skoraj niti ne veš, da so drugačne.


NA KAJ SE OSREDOTOČITI PRI IZBIRI
Kako boste uporabljali skiro

Če ste se odločili za nakup električnega skiroja, je priporočljivo, da najprej razčistite, kaj pravzaprav pričakujete od svoje nove naprave. Poleg zasnove so pomembni tudi drugi dejavniki, kot so nosilnost, doseg, zmogljivost ali največja hitrost. Naslednje točke naj vam bodo v pomoč pri orientaciji glede na te dejavnike in izbiri skiroja, ki bo idealen za vas.

⚡️ UPORABA

Najprej se osredotočite na to, kako in kako pogosto nameravate uporabljati električni skiroČe potrebujete zanesljiv izdelek, ki vas bo redno vozil v službo ali šolo, je priporočljivo izbrati bolj sofisticiran model z večjo kapaciteto baterije in večjo močjo motorja. Če pa kupujete skiro samo za zabavo in občasne izlete, lahko izbirate med nižjimi cenovnimi kategorijami.

⚡️  OKVIR IN KAPACITETA

Vsi električni skiroji lahko peljejo odrasle osebe, vendar so nekateri bolj vzdržljivi od drugih. Pri nas lahko izbirate med skiroji nosilnosti od 100 do 150 kg.

Večina električnih skirojev ima zložljivo zasnovo, zaradi česar so lahko prenosljivi. Kljub temu je dobro, da ugotovite, kako enostavno je skiro zložiti in kako težak je. Pri izbiri upoštevajte, kako pogosto boste skiro prevažali iz kraja v kraj oziroma koliko časa boste imeli za sestavo oziroma distribucijo.

⚡️ DOSEG

Drug pomemben dejavnik pri izbiri električnega skiroja je njegov doseg z enim polnjenjemPosamezni modeli se pogosto razlikujejo po dosegu, zato primerjajte parametre posameznih skirojev in izberite model z dosegom, ki najbolj ustreza vašim pričakovanjem. Največji doseg bodo seveda imeli najdražji modeli z najkakovostnejšimi baterijami.

⚡️ BATERIJA

Zmogljivost baterije gre z roko v roki z dosegomObičajno je doseg od 40 minut do nekaj ur. Je pa življenjska doba baterije odvisna tudi od terena, načina vožnje in teže uporabnikaNa zaslonu skiroja lahko spremljate stopnjo izpraznjenosti baterije med vožnjo. Na splošno velja, da večja kot je zmogljivost baterije (več Ah ima), daljši je doseg skiroja.

⚡️ VOŽNJA

Pri večini električnih skirojev pospešujete in zavirate z ročico na krmiluŠtevilo hitrosti se lahko razlikuje od modela do modela, vendar princip ostaja enak. Prodajamo tudi modele opremljene s tempomatom za nastavitev hitrosti, ki naj bi jo skiro vzdrževal med vožnjo. Obstajajo tudi e-skiroji s posebnim giroskopskim sistemom, zahvaljujoč kateremu lahko e-skiro upravljate tako, da potisnete krmilo naprej ali ga potegnete proti uporabniku. Prednost tega sistema je, da gladko upočasnite in se izognete nenadnemu in ostremu zaviranju.

⚡️ ZAVORNI SISTEM

Zavorni sistem električnega skiroja ima lahko več rešitev. Najpogosteje boste naleteli na disk zavore na obeh kolesih za varno in takojšnjo zaustavitev. Električne zavore nudijo tudi bolj gladko in udobno ustavljanje. Uporablja se tudi klasična zadnja zavora (bobnasta ali disk), ki se upravlja z ročico na krmilu.

⚡️ KOLESA

Pri električnih skirojih boste običajno srečali dve vrsti koles – napihljiva ali brez zračnicePri nekaterih modelih je možno kolesa kombinirati tako, da so sprednja napihljiva, zadnja pa brez zračnice.

Kolesa brez zračnice so izdelana iz trdnega materiala, zato ni nevarnosti predrtja na poti. Ko se obrabijo, jih je treba zamenjati.

Napihljiva kolesa imajo to prednost, da se prilagajajo terenu, po katerem vozite, in tako bolje absorbirajo udarce, ki jih povzročajo neravne površine. Nekateri modeli imajo lahko blažilnik udarcev na sprednjem kolesu za zmanjšanje udarcev.

Na izbiro imate tudi več velikosti koles. Na splošno so večja kolesa bolj stabilna in bolje obvladajo neravnine.

⚡️ MOTOR

Motor e-skiroja je povezan z baterijo, ki ga napaja. Močnejši kot je motor, boljša je vožnja z električnim skirojem. Moč motorja se giblje med 250 in 500 W, včasih pa je lahko tudi večja. Motorji z večjo močjo so primerni za težje uporabnike ali za vožnjo v klanec. Motorji električnih skirojev v naši ponudbi so verižni ali pestni.

Vse zgoraj navedene informacije naj vam olajšajo izbiro novega električnega skiroja in vam hkrati dajo celovito predstavo o tem, kako naj bi izgledal vaš sanjski model. Priporočljivo je razmišljati tudi o osvetlitvi in odsevnih elementihČe veste, da se boste s skirojem vozili v temi ali ob slabi vidljivosti, poskrbite, da boste dobro vidni.

Za izbrane modele ponujamo tudi posebne dodatke, s katerimi lahko naredite vožnjo z električnim skirojem še bolj prijetno. Na skiro je možno namestiti sedež ali na krmilo pritrditi potovalno torbo, v katero pospravite potrebne pripomočke za na pot. Vedno pa preverite, s katerimi modeli skirojev je dodatek združljiv.
 

OPOZORILO:

Pri vožnji z e-skirojem vedno nosite čelado in po možnosti tudi ščitnike.

Pri uporabi izdelka je kupec (potrošnik) v celoti odgovoren za spoštovanje zakonskih predpisov za delovanje izdelka na cestah in za spoštovanje cestnoprometnih pravil.

Akcije in novice po e-pošti